Over ons

I am Recycled wordt gedreven door iets te willen doen aan het gemak waarmee spullen worden weggegooid. Veel van deze materialen zijn duurzaam en hebben een eigentijdse uitstraling. Door de materialen opnieuw te gebruiken ontstaat er een uniek kwalitatief product.

De producten worden met de hand gemaakt en bestaan voornamelijk uit gebruikte materialen of restmaterialen. Er wordt hiervoor samengewerkt met diverse maatschappelijke organisaties, kleine zelfstandige ondernemers en ontwerpers.

Daarnaast zet I am Recycled zich in om producten op een verantwoorde wijze te produceren. Zo worden de producten vooral gemaakt door mensen die buiten de reguliere arbeidsmarkt vallen. Het enthousiasme, hun inzet en de toewijding waarmee deze groep werkt, mag niet ongezien blijven! I am Recycled wil de mens achter het product laten zien. Onder Recycled by kun je zien met wie er wordt samengewerkt.

Maar bovenal wil I am Recycled je verrassen met hippe en bijzondere producten!

 

Nanda Wintjes: "Ik voel mijzelf helemaal thuis binnen het concept van I am Recycled. Ik word omringd door inspirerende mensen met ieder hun eigen creativiteit en persoonlijkheid. Het is fantastisch om samen met hen te komen tot een bijzonder product. Voor mij is het belangrijk dat een product iets uitstraalt, er iets van de maker in terug te vinden en te voelen is. Ik word er blij van wanneer ik in een omgeving ben met mooie spullen die dat uitstralen.
Verder vind ik het een uitdaging om van hergebruikte materialen weer iets nieuws te creëren. Wanneer dit lukt geeft het een boost aan energie om weer met het volgende idee aan de slag te gaan. En ideeën zijn er nog genoeg, maar het eerste is nu waargemaakt met deze website!"