Dagbesteding

Creatieve dagbesteding:

Begin 2016 zijn wij gestart als (kleine-) zorgaanbieder in de zorgregio Nijmegen* en bieden wij werkplekken aan voor dagbesteding.

Eind 2015 hebben wij deelgenomen aan de openbare aanbesteding voor kleine zorgaanbieders, Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Per 1 januari 2016 hebben wij de gunning verkregen voor dagbesteding volwassenen inclusief vervoer.

Het begon allemaal 5 jaar geleden met een online winkel, waar we handgemaakte, hippe en unieke producten wilden aanbieden. Hergebruik/duurzaamheid stonden centraal. En het liefst wilden we zo veel mogelijk samenwerken met kleine zelfstandigen/ontwerpers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hiervoor zijn we o.a. op zoek gegaan naar verschillende sociale werkplaatsen en hier hebben we een aantal jaren ook mee samengewerkt. Echter logistiek alsook de afwezigheid van ons tijdens het maken van de producten bleek echter toch vaak onhandig. Zo is het idee ontstaan om zelf een plek voor dagbesteding te creëren. Wij zijn op zoek gegaan naar een mooie en geschikte ruimte om dit te kunnen realiseren. Deze hebben wij gevonden op de Berg en Dalseweg 295 te Nijmegen (het voormalig Montessori College), waar wij nu sinds mei'16 zitten. Met ruim 100m2 hebben wij voldoende ruimte om onze dagbestedingsactiviteiten uit te breiden.

 

 

Ons doel is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen om hun talenten te ontdekken, samen te werken, te inspireren en structuur en regelmaat aan te leren zodat ze uiteindelijk weer zelf gedeeltelijk/volledig mee kunnen draaien in onze uitdagende samenleving. Wij vinden het hierbij belangrijk om een gezellige, veilige, vertrouwde omgeving te creëren, waar mensen zich op hun gemak en vrij voelen. Door onze kleinschaligheid hebben wij voldoende tijd voor eenieder. Ons team bestaat inmiddels uit 11 personen.

Een kleine greep uit de werkzaamheden die wij aanbieden:
- maken van houten (kleine) interieurproducten;
- maken van lichtgoed producten;
- maatwerkopdrachten voor klanten;
- oppimpen van oude meubels;
- inpakken en verzendklaar maken van bestellingen;
- fotograferen/filmen van producten;
- het maken van houten bierkratten voor de Karakter Brouwerij (www.jouwbier.nl), en Oersoep Brouwerij (www.oersoepbrouwerij.nl)

Neem gerust contact met ons op indien je vragen hebt of de mogelijkheden voor dagbesteding wilt bespreken. In het geval je een kennismaking wilt plannen, bespreek dit dan eerst met jouw begeleider. Vervolgens kunnen wij gezamenlijk, jijzelf, jouw begeleider en wij een afspraak voor een kennismaking plannen.

Bel 024 675 81 42 of stuur ons een e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

*De volgende gemeenten behoren tot de zorgregio Nijmegen: Beuningen, Druten, Heumen, Groesbeek, Berg en Dal, Mook en Middelaar.

Wij zijn aangesloten bij klachtenportaalzorg.nl.